Informacja dla uczestników wycieczki do Paryża
- Szczegóły
- Opublikowano: czwartek, 05, wrzesień 2013 21:42
- Marian Osipiuk
KOMUNIKAT WYJAZDOWY DOTYCZĄCY WYCIECZKI DO PARYŻA
10.09-15.09.2013
1. Podstawienie autokaru: parking przy sklepie Biedronka, ul. Szlak Chrobrego, Nysa,
godzina 17:45, wyjazd 18:00
Bezpośredni przejazd do Paryża (1370 km), postoje co 3 h. zgodnie z czasem pracy
kierowców. Planowany przyjazd do Paryza ok. 10:00. Toaleta poranna. Zwiedzanie miasta,
obiadokolacja i przejazd do hotelu.
2. Powrót do Nysy dnia 15.09 planowany ok. godziny 14:00- 15:00.
(14.09 wyjazd z hotelu do centrum Paryża, zwiedzanie ok. 9 godzin- w tym czas wolny i
zorganizowany obiad. Wieczorem wyjazd w drogę powrotną.
3. Prosimy zaopatrzyć się w drobne euro na czas przejazdu.
4. ŚWIADCZENIA w cenie:
- transport: przejazd komfortowym autokarem firmy SINDBAD, klimatyzacja, WC, TV, barek, (kawa, herbata na pokładzie autokaru)
- zakwaterowanie: 3 noclegi w hotelu COMFORT
www.choicehotels.fr/en/comfort-hotel-rosny-sous-bois-rosny-sous-bois-hotel-fr017
Hotel Comfort Rosny-sous-Bois położony jest zaledwie 15 minut od centrum Paryża Jest idealnie położony dla turystów, a także posiada udogodnienia biznesowe.Jest to idealne miejsce na organizację spotkań i innych wydarzeń. Pokoje wygodnie urzadzone z łazienką wyposażoną w ręczniki i suszarkę do włosów.
- wyżywienie: 3 śniadania (wzmocnione w formie bufetu), 4 obiadokolacje w centrum Paryża:
11.09 Restauracja Flunch przy Placu Clichy,
12.09 Restauracja Monte Carlo http://www.monte-carlo.fr/
13.09 Restauracja Flunch przy Centrum Pompidou,
14.09 Restauracja Monte Carlo
Uwaga!
Impreza integracyjna:
12.09,
Kabaret Belle Epoque: kolacja + show z muzyką i tańcami do ok. 02.00 nad ranem (kolacja zaczyna się o 21:00, a show o 22:30) http://www.belleepoqueparis.com/
MENU: Feuilleté aux 3 fromages (kruche ciasto francuskie na ciepło, nadziewane serem)
Filet de Dinde à la Forestière gratin Dauphinois (pierś z indyka w grzybowym sosie z zapiekanymi ziemniakami)
Le fraisier à la crème anglaise (ciasto z kremem z truskawkami)
Wino Bordeau: białe, różowe lub czerwone do wyboru (ok. ½ l na osobę).
Ubiór dowolny-mile widziany galowy.
- opieka pilota-przewodnika: Pani Elżbieta Leszczyńska telefon czynny w dniu wyjazdu:
00 48 602 526 316, w razie pytań przed wyjazdem tel. 0048 604 918 935 lub tel do
siedziby biura organizatora wyjazdu: 77 454 45 69 ( 4 linie).
- ubezpieczenie: NNW następstwa nieszczęśliwych wypadków na sumę 15.000 zł, KL koszty leczenia 10.000 eur, KR koszty ratownictwa 5.000 eur, CP choroby przewlekłe 10.000 euro, bagaż 1.000 zł firmy Signal Iduna Polska S.A.
- realizacja programu
(niżej wymienione kwoty zostaną zebrane od kazdego uczestnika przez pilota w autokarze):
Wieża Eiffel’a - 14,50 euro (zebrane już przed wyjazdem),
PARIS PASS (2 DNI) - 40 euro, obejmuje wstępy do: Muzeum Luwru, na Łuk Triumfalny, Krypty Noter Dame, Muzum Impresjonistów, Pałacu Inwalidów, Centrum Pompidou.
Metro – ok. 15 euro
KABARET BELLE EPOQUE - 38 euro
Dla chętnych REJS po Sekwanie ok. 10 euro
Na własne wydatki (oraz pamiątki) proponujemy przeznaczyć od 50 euro i wiecej w zależnosci od potrzeb.
Przykładowe ceny:
Kanapka: 3,00-6,50 EUR, kawałek pizzy od 5.00 euro,
Wino (butelka): 5,00 (sklep), 10,00-12,00 Euro (hotel),
Kawa: 1,50-2,50 EUR, cappucino 5-7 Euro
Woda mineralna (0,5l): 2,00- 5,00 EUR,
Kartki pocztowe + znaczek od 1,5 Euro
Naleśnik na słodko lub słono ok. 4,00 euro (budka na ulicy), 12 euro (restauracja)
NALEŻY ZABRAĆ: dowód tożsamości: paszport lub dowód osobisty, wygodne obuwie, parasolka najlepiej składana, cieplejsza kurtka lub bluza.
Należy pamiętać, że w cenie nie ma wliczonych napoi do obiadokolacji. Mimo ubezpieczenia prosimy o zabranie koniecznych lekarstw, na wszelki wypadek środków przeciw bólowych i plastrów, by uniknąć zakupów w aptekach w razie konieczności.